NOC DIVADIEL V ŠTÚDIU 12 - Kaschtesupp: Rozpletanie jedného receptu

Divadlá
Bratislava
-

Budeme jesť gaštanovú polievku s dubákmi! 

Symbiotické mykorhízne vzťahy sú dôležité pre gaštan jedlý aj pre hríb smrekový. Výmeny živín, minerálov a vody, ktoré sa odohrávajú v lesnom undergrounde, môžeme pomocou tohto starého receptu, pochádzajúceho z južného Švajčiarska, zažiť vlastným chuťovým zmyslom. A nielen to: ponoríme sa do klimatických súvislostí „malej doby ľadovej“, počas ktorej v 17. storočí v niektorých častiach Európy zohral gaštan jedlý dôležitú úlohu. Táto klimatická zmena nepriniesla len poľnohospodárske revolúcie, ale aj nový žáner maľby, akým je zimná krajina. Všetky tieto línie nás privedú k hubám, ktoré svojou rozmanitosťou a nenahraditeľnou funkciou v ekosystémoch čoraz viac zamestnávajú zvedavosť vedcov i laikov. V konečnom dôsledku však najpodstatnejšou časťou večera bude idea, že environmentálne, ľudskoprávne a sociokultúrne otázky sú spojené nádoby. Alebo slovníkom nového materializmu: materiálne a diskurzívne roviny sú neoddeliteľne previazané vo vzájomných intra-akciách.  

VSTUPENKY: 8€/6€ (zľavnený)

Upozorňujeme, že polievka obsahuje alergény 1, 8, 9, 10. Základ polievky je vývar z kostí.

Robo Švarc (*1983, Bratislava) – vizuálny umelec, kurátor, autor a prekladateľ. Absolvoval maľbu na Kunstakademie Düsseldorf. 2021 mu vyšla kniha Non Exit aj preklad knihy Kongo tribunál od Mila Raua.

Vstupenky

Odporúčané akcie