10080: Alica Minar – Schweißschutzvorhänge

Koncerty
Bratislava
-

10080: Alica Minar – Schweißschutzvorhänge

 

roses are red

Tvoja riťka padá hmlou

srdce na kameň

vnor sa do ríše snov

ono prudko tlčie

tlie a roztopaší sa

zavarí ti žľazy bíčie

ako lečo

veď prečo inak červenal by sa?

_________________________________________

Alica Minar je choreografka a tanečníčka pôsobiaca prevažne v Berlíne a v Prahe. V dielach pátra po silnej vizualite, pri ktorej ide abstrakcia a narácia ruka v ruke.  

Vo svojej tvorbe pracuje s humorom a poéziou, ktorá vzniká z bizarných situácií. Skúma palčivé aspekty spoločenských tém, ktoré bývajú často vynechávané. Vyštudovala choreografiu na HAMU v Prahe v HZT v Berline.  

Po dlhšom čase sa s detskou dušou a rýchlo búchajúcim srdcom vracia do Bratislavy.

Pre našu performatívu sériu 10080 sa rozhodla pracovať s materiálom, ktorý má v nemčine ľubozvučný názov “Schweißschutzvorhänge”, aka welding curtains, aka ochranné závesy na zváranie.

_________________________________________

Alica Minar po dlhšej dobe v Bratislave a prvýkrát v priestoroch kultúrneho centra P*AKT. Druhý pokus, ktorý nám snáď tentokrát COVID nepokazí.

Minimalné vstupné: 3 EUR v predpredaji / 5 EUR na mieste

Podujatie prebehne v režime OP – vstup bude povolený iba osobám, ktoré sa preukážu platným GreenPassom. Ďakujeme za pochopenie.

10080 je projekt Batyskafu, ktorý má za úlohu podporovať vznik netradičných scénických diel. Nosnou myšlienkou je špecifická výzva - časové obmedzenie, ktoré dáva autorom na tvorbu iba jeden týždeň. Či už to bude inscenácia, performance, súčasný tanec, alebo bezbrehá improvizácia, témam, forme ani štýlu sa žiadne hranice nekladú.

Projekt 10080 je súčastou Projektu Batyskaf 2021, ktorý podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia.

Vstupenky

Odporúčané akcie